wie ben ik?

Linda Kouwenberg 

Hoi! Ik ben Linda Kouwenberg. Ik woon in Dommelen, ben getrouwd en moeder van 2 opgroeiende kinderen. Ik houd van koken, hardlopen, een goed boek en chocola.

Ik begeleid kinderen die (even) vastlopen in het basisonderwijs, kinderen die moeite hebben met de overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs.

Ook pubers die moeite hebben met plannen en organiseren help ik op weg zodat zij succesvol door hun middelbare schooltijd gaan.

Vroeger, toen ik klein was, woonde ik naast hele lieve buren die allebei in het onderwijs werkten. Ik hielp hen vaak met het nakijken van werkjes van kinderen uit hun klas. Ik speelde zelf graag ‘schooltje’ en wist het zeker: “als ik groot ben, word ik juf”. Toch liep het anders en kwam ik terecht bij een bank waar ik heel wat jaartjes bleef werken.

Toen ik zelf kinderen kreeg, kwam die passie van vroeger weer terug. Ik begon me te verdiepen in opvoeden, opgroeien en las alles wat los en vast zat over de ontwikkeling van kinderen. Ik liet me omscholen tot trainer en (kinder)coach en startte met de universitaire opleiding tot psycholoog. Deze opleiding is inmiddels bijna afgerond.

Ik merk elke dag hoe fijn het is als je kunt putten uit verschillende bronnen: kennis vanuit m’n opleiding en ervaring vanuit m’n werkverleden. En vanzelfsprekend put ik dagelijks uit mijn kwaliteiten om de gevoelige snaar te raken, nieuwsgierigheid met betrokkenheid te combineren en om de sfeer positief te beïnvloeden met aanstekelijk enthousiasme en een vleugje humor.

waarom doe ik dit

Wat is mijn doel en mijn missie?

Mijn doel is om te zorgen dat kinderen zo snel mogelijk zelfstandig verder te kunnen. Het streven is, wat mij betreft, een zo kort mogelijke samenwerking. Ik leer kinderen hoe ze zelf weer de touwtjes in handen kunnen nemen, geef ze vertrouwen dat ze dat écht kunnen en leer ze praktische handvatten over hoe ze beter en makkelijker kunnen leren.

Ik wil eraan bijdragen dat kinderen en jongeren een schooltijd hebben waar ze later met plezier aan terugdenken. Waarin ze zich fijn hebben gevoeld, begrepen wat er van hen werd verwacht en hoe ze daar het beste mee om konden gaan. Dat ze zich sociaal emotioneel gezien goed konden ontwikkelen en dat ze met vertrouwen de wereld tegemoet gingen. Dat ze de juiste keuzes konden maken tussen wat moet en wat mocht en een steeds duidelijker beeld kregen van hun talenten en wensen.

Dat is mijn missie!

Trainer, coach & psycholoog

Ervaring & Opleidingen

Naast de universitaire studie tot psycholoog volgde ik nog een aantal andere cursussen en trainingen om kinderen beter te kunnen begeleiden. Ik ben gecertificeerd trainer “Ik Leer Leren” en “Alle teksten de baas” (begrijpend lezen). Daarnaast ben ik opgeleid als talent gedreven kindercoach bij de Blij met mij-academie. Mezelf ontwikkelen vind ik erg belangrijk, ik blijf daarom opleidingen en cursussen volgen om kinderen nog beter te helpen.

De afgelopen jaren werkte ik als leidinggevende bij een grote bank. Ik heb daar vooral veel geleerd op het gebied van het coachen van mensen, op zoek gaan naar ieders talenten en mensen kunnen bewegen en prikkelen om soms moeilijke, maar belangrijke keuzes te maken. Ik ben opgeleid tot Gelukkig Werken-coach. Deze opleiding helpt me ook in m’n werkzaamheden met kinderen omdat ik steeds op zoek ga naar de talenten van kinderen en hoe deze het best tot hun recht komen. Naast het werk bij de bank gaf en geef ik ook kortdurende trainingen bij bedrijven gericht op het verbeteren van vaardigheden. Dat doe ik op freelancebasis voor diverse opdrachtgevers.

Ik heb in de afgelopen jaren veel medewerkers bij banken, verzekeringsmaatschappijen, gemeenten en woningbouwverenigingen geholpen in het communiceren met klanten en collega’s, zowel aan de telefoon als face-to-face als schriftelijk. Het geeft me een heel fijn gevoel om mensen, jong en oud, te helpen in hun ontwikkeling zodat zij het beste in zichzelf naar boven halen. Ik doe dat door goed te observeren, spiegelen, prikkelen, kietelen, uit te dagen en bovenal door te ondersteunen!

 

Reacties van deelnemers aan mijn trainingen

Reviews

“Betrokken trainer die benadrukt wat je goed doet en zorgt voor groei”

“Zeer goede begeleiding, Linda is een topper”

 “Linda heeft veel rust en weet je een goed gevoel te geven, maar zeker ook daardoor fijne feedback waar ik veel van geleerd heb. Een top trainer/coach!”

“Ik was blij met de positieve manier van coachen en de concrete afspraken die we maakten”

“Linda is een erg getalenteerde, enthousiaste coach die de sterke wil heeft een ander in beweging te brengen en beter te maken”

neem gerust contact met me op

Contactormulier 

5 + 13 =

Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen.

Share This