vanaf 5 jaar

Talenteninterview &

Talentgericht coachen

Wat is het?

Elk kind heeft zijn eigen unieke verzameling talenten. Soms zijn ze overduidelijk en soms zijn ze wat
minder zichtbaar, maar je wordt geboren met een dosis talent. Talent is niet iets wat je doet, het zijn niet de activiteiten waar je goed in bent of waar je in uitblinkt zoals voetballen of rekenen. Dat is het gedrag als gevolg van een talent.
 

Talenten laten zien wie jouw kind is, hoe hij/zij dingen aanpakt, met anderen omgaat en hoe het leert. Maar zijn vooral die dingen waar je kind blij van wordt, waar hij/zij van gaat stralen. Dát zijn talenten en daar moet je soms net iets beter voor kijken. Daarvoor moet je juist een kijkje nemen áchter het gedrag van je kind. Daar ligt het goud verborgen. Daar ontdek je zijn gedachten, zelfbeeld, talenten en gevoelens.

Talentgericht coachen en het talenteninterview zijn vormen van individuele begeleiding van kinderen en eventueel ouders die op zoek zijn naar dat goud, naar de talenten van hun kind. Soms vertoont het kind gedrag waarbij het talent steeds verder uit beeld raakt, bijvoorbeeld vervelend gedrag, pesten, zich terugtrekken, onzekerheid, faalangst. Juist door in te zoomen op de talenten van een kind en achter het gedrag te kijken, krijgt het kind ruimte om van binnenuit blij te zijn en te groeien in zelfvertrouwen en veerkracht. 

In het talenteninterview ga ik samen met je kind op zoek naar zijn/haar unieke talenten. Ik maak daarbij gebruik van 40 talentenkaarten die helpen om  talenten makkelijker te ontdekken.

Na het talenteninterview kan er aanleiding zijn om in een aantal sessies met elkaar verder te praten over situaties waar het kind voor komt te staan en hoe de talenten beter ingezet kunnen worden.

Wat levert het op?

Bezig zijn met talenten geeft een fijn en goed gevoel. Daarnaast vergroot het kind zijn veerkracht. En dat is voor de toekomst reuze belangrijk. Daardoor kan je kind beter met teleurstelling en tegenvallers om te gaan en gaat het makkelijker door het leven.

Na het talenteninterview heeft je kind een goed inzicht in zijn talenten, heeft hij/zij een eigen poster gemaakt waar deze talenten op verwerkt zijn. Door deze poster op een strategische plek te hangen in huis, wordt je kind en jijzelf regelmatig herinnerd aan zijn talenten.

Voor wie is het?

Elk kind dat behoefte heeft aan meer (zelf) vertrouwen is van harte welkom voor een talenteninterview. Maar ook kinderen die even vastlopen, die moeite of last hebben op school, kinderen die ongewenst gedrag laten zien en jij als ouder weer niet meer wat te doen

Begin maar eens met een talenteninterview en kijk wat voor moois er in je kind schuilt! 

Wat kost het en wanneer starten we?

Een talenten interview duurt maximaal 1,5 uur en kost € 75. Je kind gaat naar huis met een persoonlijke talentenposter. Individuele talentgerichte coachsessies kosten € 55 per uur

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten of wil je je kind aanmelden voor een talenteninterview? Vul het contactformulier in of stuur dan een mail naar linda@gelukttraining-coaching.nlLeg alvast kort uit wat de reden is voor aanmelding, zo kan ik je een gericht antwoord geven.

neem gerust contact met me op

Contactormulier 

Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen.

Share This