vanaf 5 jaar

Bootcamp: Begrijpend lezen

Wat is het?

Begrijpen wat je leest is essentieel om de lesstof eigen te maken. Het is een vaardigheid die je nodig hebt bij heel veel vakken op school. Bij rekenen worden vaak verhaaltjessommen gemaakt. Daarbij is het belangrijk om verbanden te kunnen leggen, begrijpen hoe het verhaal in elkaar zit. Verder is het  bij geschiedenis, aardrijkskunde, wereldoriëntatie en biologie ook belangrijk dat je begrijpt wat je leest.
Dat leert een stuk makkelijker.

Tijdens de Bootcamp Begrijpend Lezen leren kinderen in 6 bijeenkomsten van 1,5 uur een stappenplan, die ze op elke tekst kunnen toepassen. Door dit stappenplan toe te passen kunnen ze de tekst beter begrijpen. Ze leren hoe je op een makkelijke manier een tekst leest, begrijpt en de belangrijkste zaken onthoudt. Naast het stappenplan wordt ook de woordenschat vergroot en leren kinderen wat signaal- en verwijswoorden zijn.

Dit alles leren ze niet alleen door te lezen en te werken in hun persoonlijke werkmap. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je die samen kunt combineren. Spelletjes doen en beweeg-opdrachten zorgen ervoor dat ze de stof nog beter kunnen onthouden. 

Wat levert het op?

Het stappenplan zorgt dat een kind meer inzicht krijgt in de tekst, waardoor het kind deze beter begrijpt. Dit geeft het kind meer (zelf)vertrouwen: “ik kan elke tekst lezen en begrijpen, hoe saai of lang deze ook is”. Door de oefeningen en spelletjes tussendoor versterkt de samenwerking tussen beide hersenhelften, waardoor een kind makkelijker kan begrijpen, onthouden en reproduceren. 

Voor wie is het?

Deze training is geschikt voor kinderen vanaf groep 5 tot en met middelbare scholieren. Tussen de lessen door krijgen de kinderen een aantal opdrachten mee die ze zelfstandig thuis maken. Gemiddeld zijn ze hier zo’n 30 minuten mee bezig.

Wat kost het en wanneer starten we?

Je kunt de training in een groep of individueel volgen.

  • groepstraject (2-6 kinderen) € 230 voor 6 bijeenkomsten van 1,5 uur + een persoonlijke werkmap
  • individueel traject € 325. Dit bedrag betaal je voor 6 lessen van 1 uur + een persoonlijke werkmap

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Nieuwe groep gepland in januari-februari 2021 

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten of wil je je kind aanmelden voor de training?  Je kunt me bereiken via onderstaand contacformulier of stuur een mail naar linda@gelukttraining-coaching.nl.

Leg alvast kort uit wat de reden is voor aanmelding, zo kan ik je een gericht antwoord geven.

neem gerust contact met me op

Contactormulier 

Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen.

Share This