Een grote stap!

Van groep 8 naar de brugklas

Als jouw kind nu in groep 8 zit, dan is het bijna zover. Na de zomer gaat hij/zij naar de middelbare school. En dat is een grote stap!

Van veel ouders hoor ik dan dat hun kind er ‘echt aan toe’ is. Ik herken het ook bij de mijne. Ze voelen zich groot en zijn toe aan iets nieuws, iets spannends, een volgende fase. De komende weken gaan ze zich inschrijven bij de school van hun keuze. Met hun vrienden en vriendinnen van groep 8 zijn ze bezig met de eindfase van de basisschool. Nog een keer knallen met de eindtoets en de musical, het groep-8-kamp en dan huppetee! Daar gaan ze, op naar de middelbare.

En dat is SUPER! Maar ook best pittig. Want laten we eerlijk zijn, er komt een heleboel op ze af zo’n eerste jaar. Op de basisschool waren ze vertrouwd, kenden ze iedereen en wisten ze de weg. Maar op de nieuwe school wordt het anders en veel, heel veel: nieuwe docenten, nieuwe en wisselende lokalen, nieuwe vakken, veel huiswerk, noem het maar op. Doe daar nog eens de puberteit bij en je voelt op je klompen aan dat ze een onzekere tijd tegemoet gaan. En juist in deze tijd van ‘loslaten’ heeft je puber je ook nog hard nodig.

Een van de dingen waar jij hem/haar zeker nog bij moet helpen is orde scheppen in de chaos. Want er is school, huiswerk, sport, vrije tijd, vriendjes/vriendinnetjes, thuis, klusjes, afspraken etc.etc. Om dan niet koppie onder te gaan heb je een strakke planning nodig. En laat dat nou net iets zijn, waar die puber nog niet zo bedreven in is. Het puberbrein kan nog helemaal niet plannen, maar het kan het wel leren. En wat mij betreft is dat stap 1 voor een geslaagd brugklas-jaar.

Ik help je er graag bij!

Kijk op mijn nieuwe site voor meer informatie of bel/mail me op (06-10270492 of linda@gelukttraining-coaching.nl). Ik ben dol op plannen en op pubers, dus kom maar op 😉

Share This